SEO runt om i världen

Sökmotoroptimering, eller SEO, är en metod för att förbättra en webbplats placering i sökmotorer. Det är en grundläggande del av varje digital marknadsföringsstrategi. Syftet med SEO är att öka en webbplats synlighet så att den visas högre upp på sökmotorernas resultatsidor (SERP), vilket leder till mer trafik till webbplatsen.

SEO är en global bransch med byråer och konsulter som är verksamma i länder över hela världen. Det finns dock några anmärkningsvärda skillnader mellan SEO i olika länder. I det här blogginlägget tar vi en titt på några av de viktigaste sätten på vilka SEO varierar runt om i världen.

Olika länder, olika sökmotorer

Ett av de mest uppenbara sätten på vilka SEO skiljer sig åt runt om i världen är i förhållande till vilka sökmotorer som används. I vissa länder dominerar vissa sökmotorer marknaden. Google har till exempel en marknadsandel på 93 procent i Sverige, medan Yandex har en andel på 51,2 procent i Ryssland[1]. Detta innebär att varje SEO-strategi måste ta hänsyn till vilka sökmotorer som används i varje land.

Språkets roll

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är språket. Det är uppenbart att olika länder talar olika språk. Detta innebär att alla webbplatser som riktar sig till ett visst land måste optimeras för det språket. Detta omfattar allt från att använda rätt nyckelord till att se till att webbplatsen innehåller översatt innehåll. En webbplats som riktar sig till fransktalande personer i Frankrike måste till exempel optimeras för franska nyckelord och använda fransk text i hela webbplatsen

SEO-strategier varierar beroende på land

Att SEO-strategierna varierar beroende på land kan ses som en förlängning av de två föregående punkterna. Olika länder har olika sökmotorer och olika språk. Även om språket är engelska, så skiljer sig sökbeteendet åt så fort det är kommer till två olika länder, eftersom de går under olika flaggor[2], har vissa skillnader i språket, olika kulturer, att ekonomin skiljer sig åt samt mycket annat som kan spela roll. Detta innebär att det som fungerar som en effektiv SEO-strategi i ett land kanske inte fungerar lika bra i ett annat. Därför är det viktigt att skräddarsy SEO-strategin för varje enskilt land snarare än att försöka använda en strategi som passar alla.

Slutsats

SEO må vara en global bransch, men det finns betydande skillnader mellan hur den tillämpas i olika länder runt om i världen. Sökmotorerna varierar från land till land, liksom de språk som talas och de kulturella normerna. Detta innebär att det som fungerar som en effektiv SEO-strategi i ett land kanske inte fungerar lika bra i ett annat – så det är viktigt att skräddarsy din strategi därefter!

Källa:
[1]: statcounter.com/search-engine-market-share ”Marknadsandelar för sökmotorer”
[2]: allaflaggor.nu ”Alla länder har sin egen flagga”

'

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss för att veta mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt projekt!

Kontakt

info [at} hemsidor24.se

Adress

Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv